Az esőkabát fontos kellék
Az esőkabát fontos kellék

Kirándulni nagy élmény, hiszen felfedezhetjük a minket körülvevő természetet, új dolgokat ismerhetünk meg és megfigyelhetjük az élőlények viselkedését.

Azonban a szükséges felszerelésről nem szabad megfeledkeznünk, mert a kellemes kikapcsolódásból könnyen rosszemlékű barangolás lehet. Az esőkabát az egyik olyan fontos kelléke a barangolásoknak, aminek mindig helyet kell biztosítani a hátizsákban. Még akkor is, ha éppen hétágra süt a Nap, amikor elindulunk kirándulni.

Erre főleg akkor van szükség, ha olyan helyre készülünk, ahol az időjárás kiszámíthatatlan. A hegyekben például egy óra leforgása alatt jelentősen megváltozhat az időjárás. Szerencsére ma már igen kis helyen is elfér az esőkabát, így a hátizsák alján mindig találunk neki helyet.

Egyes típusaikat már a zsebünkbe is betehetjük, olyan kicsire összehajthatóak, így mindig kéznél lesznek, ha szükség lesz rájuk. Adott esetben az esőkabát nemcsak a viselőjét védi meg az elázástól, hanem akár a csomagot is, aminek főleg a hosszabb túrák során van jelentősége.