szendvicspanel tetők

A könnyűszerkezetes épületek készítése leginkább a tengerentúl gyakori, valamint a nyugati országokban. Hazánkban csak nem túl régen jelent meg ez az általános technológia, amit elkezdtek nagyüzemben használni. A profi alapanyagok megléte biztosított és a szaktudás szintén rendelkezésre áll, amit jól felhasználva, a kívánt végeredmény nem marad el. Természetesen mindig vannak alapvető szabályok, amiknek a betartására oda kell figyelni. Más eljárások vonatkoznak a lakóépületekre, mint a mezőgazdasági és ipari létesítményekre.

Remek példa erre a szendvicspanel használata, amit leggyakrabban csarnokok, kereskedelmi egységek, állattartó telepek, hűtőházak, sportlétesítmények kialakításánál részesítenek előnyben, legalábbis közvetlenül a tető létrehozására. A panelek megfelelnek az elvárásoknak, hiszen a fegyverzetet jelentő borító lemezek ellenállnak a nedvességnek és az időjárási viszontagságoknak. A töltelék, ami többféle lehet, a szigetelésért felel.

Ilyen formában, egy menetben végezhető el a telepítés, csak a kiképzésre kell különösen figyelni, ami megköveteli a szakember bevonását a munkálatokba. A lejtésszög meghatározó abból a szempontból, hogy mennyire gyorsan tud lecsorogni a csapadék a felületről. Erre is fontos figyelni a szendvicspanel tetők esetében. A minimális szög 7 % nagyobb tetőhajlás esetén, amennyiben nincs hosszirányú toldás. Paneltoldásoknál viszont legalább 12 % lejtésszöget kell biztosítani, ami még kellő hatást garantál.

Természetesen a csatlakozások, átlapolások kiképzése legalább annyira fontos, mert itt történhet beszivárgás, amit muszáj megelőzni. De ennél többre képes a szendvicspanel, mert homlokzati burkolásokra, oldalfalak kiképzésére, belső térelválasztásra, állmennyezet létrehozására ugyanúgy ideális. Bár tetőnek direkt formában használható, mennyezet, illetve padlásszigetelésnek, de közvetlenül a szerkezet alá ugyanúgy megfelel. A méretes lapokkal könnyen lehet dolgozni és a formázásuk sem jelenthet problémát. Az egyedi igények felmerülése esetén, akár méretre vágásra is nyílik esély. Többféle színben választható.