szúrófűrész

Sokan csak asztalosipari gépként tekintenek rá, mivel leginkább faanyagok vágásához használják. Különösen hasznos eszköz a laminált padlólapok méretre vágása esetén. Ezzel az eszközzel különböző formájú alakzatokat vághatunk ki az adott anyagból. A kérdés csak az, hogy milyen pengét használjunk.

A megfelelő szúrófűrész pengével még a rozsdamentes acélt is át lehet vágni. Olyan ez, mint az ütvefúró esetében. Hogyha fafúró szárat helyezünk a tokmányba és csak fúrásra állítjuk át, akkor minden további nélkül precíz furatokat készíthetünk a fába. A szúrófűrésszel pedig pillanatok alatt apríthatunk rozsdamentes acéldarabokat, hogyha a helyzet úgy kívánja. Ha nem szeretnénk, hogy felkészületlenül érjenek az ilyen helyezetek, akkor nem árt beszerezni egy több részből álló pengekészletet. De még így is sokféle közül választhatunk. Mégis melyik mellett döntsünk? A minőségi fűrészpengék sokkal hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé, a strapabíró kialakításuknak köszönhetően.

A fogak kopásálló anyagból készültek és a kialakításuk során a tervezők arra is odafigyeltek, hogy minimalizálják a súrlódás során keletkező hőt. A fűrészpenge sebességének a mozgása a modernebb gépek esetében szabályozható. Nem mindegy, hogy milyen fokozatra állítjuk faanyag vagy fém esetén. Túl nagy fordulatszámon a penge túlhevülhet és gyorsan elkophat. Továbbá, az anyagvastagság sem elhanyagolható szempont.

A rozsdamentes acéllemezek kivágása még kivitelezhető, sőt, még a vékonyabb acélrudakkal is megbirkózik a szúrófűrész, viszont minden modell esetében van egy bizonyos szint, amit nem érdemes átlépni, mert az a gép károsodását is okozhatja. A szúrófűrész penge készlet kiváló befektetés, mivel a minőségi változatok kirívó időtállósággal rendelkeznek és ezáltal sokrétű munkavégzést tesznek lehetővé. Nem kell a barkácsáruházba szaladgálnunk, hogyha hirtelen egy acél vágására alkalmas pengére van szükségünk, hiszen ez megtalálható a több darabból álló készletben. A Wolfcraft termékek 10 darabból álló változata egyaránt megtalálható a kínálatban Bosch és B&D fűrészekhez.