Zománcfesték választék

Egy új ház felépítése és berendezése életre szóló élmény, ám lehet ez az élmény kellemetlen, illetve felemelő is, ami örömérzetet kelt, amikor majd visszaemlékezünk rá. A használt alapanyagok nagyban befolyásolják az építkezés hangulatát, mert vannak olyan anyagok, amelyekkel a munka játéknak tűnik.

A zománcfesték segít megszerkeszteni az új lakásnak megfelelő stílusát, úgy kívül, mint a belső tér összes szegletében. A színezőanyag alapos kiválasztása nagyon fontos momentuma a berendezkedésnek, mert ha nem megfelelően döntünk, az eredmény nagyon meglepő lehet.

Legyen szó falról, fémről vagy fáról, a zománcfesték kitűnő szolgálatot nyújt minden esetben, könnyű használhatóságával téve gördülékenyebbé a munkát. Némi csiszolás, portalanítás és alapozás után máris mehet a festékréteg, amiből 1 l, akár 12-15 négyzetméterre is elegendő, hígítás nélkül.

Az új radiátorok színezésére vagy mosható lábazatok készítésére is használhatjuk a zománcfestéket, hiszen a zománc hőálló és roppant könnyedén tisztítható. Az sem jelent akadályt a zománcfesték esetében, ha az előző lakásból át szeretnénk költöztetni a régi, már megkopott gáztűzhelyt, de nem illik az új konyha színével. Ennek a remek festéknek a segítségével, rövid idő alatt a régiből újat varázsolhatunk, bármilyen különösebb erőlködés nélkül.

A stílusunknak megfelelő zománcfestéket nemcsak szín alapján választhatjuk ki, hanem annak fényessége vagy matt jellege alapján is, mert a széles színskála tagjai megtalálhatóak a magas- és a selyemfényű kivitelen keresztül az egészen matt változatig. Ha a költözködést nem nyűgként szeretné megélni, a zománcfesték kitűnő partner lehet ebben.