salsa

Korunk legnépszerűbb táncát ma már nemcsak az interneten és a tánciskolákban, hanem sokszor már az utcán is láthatjuk. A salsa gyakori beszédtéma a táncrajongók között és emiatt sok különböző meggyőződés terjedt el róla, ami nem minden esetben fedi a valóságot. Oszlassuk el ezeket a mítoszokat és tévhiteket erről a táncról és mindenről, ami társul hozzá!

Sokan vélik azt, hogy a salsa páros tánc, így csak a párjukkal együtt jöhetnek az órákra, együtt tanulhatnak, majd ragyoghatnak a táncparketten. Ez alapvetően rossz koncepció. A salsa lelke a társasági jellegében rejlik, ami azt jelenti, hogy különböző partnerekkel kell táncolni és a lényege a testek egymással való kommunikációjában áll.

Sokkal gyorsabban fog megtanulni táncolni és növelni a szintjét az, aki néha megpróbál jobb partnerekkel táncolni, mint a sajátja. Az is gyakori felfogás, hogy ez egy szigorú tánc. A salsa a táncstílusok közül az egyik legszabadabb, így az improvizációnak is helye van benne, ami utánozhatatlanná, szabaddá és egyedivé teszi a mozdulatokat.