Az olajfestmény világa

Egy gyönyörű képzőművészeti alkotás a színeivel gondolkodtat és varázsol. Ez még inkább igaz az olajfestmény esetében, ahol egészen különleges szín-világ tárul elénk, a technikának köszönhetően.

Bár a végeredményt nemcsak a festés és a festék határozza meg, mégis az árnyalatok adják meg az alaphangulatát az alkotásoknak. Minden gondolat és érzelem akkor dominál, ha ezt a színek egyértelművé teszik. Erre egyformán alkalmasak a lágy és az erőteljes vonások is, még a változó ízlés ellenére is. A technika mellett, meghatározó lehet a téma is, mert egy csendélet esetében más színek dominálnak, leginkább a megörökített tárgyak természetes árnyalatai, míg egy absztrakt kép esetében nincsenek határok és elvárások, csak a képzeletben megszületendő formák és színek.

A művészet iránt rajongók örülnek annak, hogy az artstudiogaleria.hu oldalon változatos témájú festményeket talál, közöttük szép számmal akad olajfestmény is. Bármikor felléphet a honlapra és máris élvezheti a színek lélekig hatoló hatásait.