Kavicskép
Kavicskép

A természetből való a legtöbb találmány és nagyon sok ihletet ad az alkotóknak. A kirándulások és séták alkalmával, sokan térnek haza egy egész gyűjteménykosárral, amiben a faágaktól kezdve, a terméseken át a kövekig minden megtalálható.

Mégis keveseknek jut eszébe a kavicskép készítés saját kivitelezésben és ötlet alapján. Pedig igazán kreatív időtöltés volna mindenkinek. Az igaz, hogy a kavicsokat fel kell helyezni és rögzíteni, valamint a képet megfesteni, erre pedig nem vállalkozik mindenki.

Ezért vannak olyan művészek, akiknek a kavicskép készítés mára már rutinmunka. Ugyanakkor minden kép elkészítése egyedi, hiszen a kavicsok szinte összeállítják magukat. Mindegyik más formájú és színű, ami kialakítja az egyedi képet.

Ha egy darab megrendelésre készül, akkor nem árt tudnia a művésznek, hogy kinek lesz, illetve melyik helyiségbe szól a kavicskép készítés. Ez valamelyest egyszerűbbé teszi a témaválasztást. Vannak megrendelők, akik pontosan tudják, hogy mit szeretnének, ami leegyszerűsíti a munkálat lépéseit.