Közlekedési jog
Közlekedési jog

Napjainkban egyre többen szerzik meg a vezetési engedélyt, amelynek köszönhetően az utakon lévő gépjárművek száma is folyamatosan gyarapszik.

A balesetek, szabálysértések sajnálatos módon elkerülhetetlenek, amelyek komoly következményeket vonnak maguk után. A közlekedési jog gyakorlatban való alkalmazása manapság egyre nagyobb igénynek számít az emberek körében, amelynek ismerete a populáció fejlődésével egy időben növekszik.

Akárcsak más tudományágak, ez a terület is igen fontos szerepet tölt be a társadalom helyes működésében, így nagy hangsúlyt kap. A közlekedési jogász feladatköréhez olyan dolgok tartoznak, amelyek a közúton történő események csoportjába sorolhatóak.

Ilyenek a balesetek, a közúti veszélyeztetés, a cserbenhagyás, a segítségnyújtás elmulasztása, a jogosítvány nélküli, valamint az ittas vezetés. A közlekedési jog egy különleges jogterület, mivel az ilyen történések mindig kemény huzavonával járnak, főleg ha az áldozat nincs tisztában azzal, hogy ilyen esetekben mi a teendő.