elektromos fűtés

Az energiatakarékos házak az építőipar nagyméretű fejlődésével egy időben kerültek előtérbe, ezeknek a fűtésigénye nagyon alacsony. A legtöbb esetben az új építésű házaknál háttérbe szorulnak a bonyolult hőszivattyús vagy geotermikus rendszerek, helyüket az elektromos fűtés veszi át.

Lényegesen egyszerűbb ennek a beszerelése és a beruházás költsége is csupán a töredéke a csővezetékes rendszerek árának. Igazi perspektíva tehát az elektromos fűtés, még a felújítandó házaknál is. Ennek a legkorszerűbb megoldása már napelemes energia ellátással is kivitelezhető.

Kiegészítő fűtésre, de akár a régi rendszer teljes kiváltására szintén alkalmas az elektromos fűtés, amit egyre többen választanak napjainkban. A másik hatalmas előnye, hogy például felújítás esetén nem szükséges nagy bontási munkálatokat betervezni az adott lakásban.

Az elektromos fűtés alig 4 mm vastagságú, egyáltalán nem igényel nagy területet, voltaképpen még csemperagasztóba is telepíthető, így pedig közvetlenül melegíti a hidegburkolatot.