Kompresszor
Kompresszor

Ahhoz, hogy valaki valóban értsen a különféle gépek és berendezések használatához, nagyon sokat kell gyakorolnia, akár munkán kívül is. Egy egyszerű kompresszor működtetése is nagy veszélyekkel jár.

Tudni kell, hogy a gép milyen teljesítménnyel üzemel és milyen munkát lehet vele elvégezni. Mivel a kompresszor nagynyomású levegőt képes előállítani, így fontos odafigyelni a különféle munkavédelmi előírásokra is, így egy esetleges balesetet, sérülés nélkül meg lehet úszni.

Természetesen minden fizikai munka esetében fokozottan oda kell figyelni a megfelelő védőfelszerelésre, hiszen sose lehet tudni, hogy mikor történik valami nem várt dolog. A gépek és berendezések használatához néhány további eszközre is szükség lehet, amelyek nélkül a különféle munkafolyamatokat nem lehetne elvégezni.

A kompresszor esetében például fontos szem előtt tartani, hogy minőségi csöveket, mérőműszereket és egyéb alkatrészeket használjunk. Amennyiben az alkatrészek és eszközök minősége silány, akkor hamar eltörhetnek és akár balesetveszélyesek is lehetnek.