Klíma szereléshez hívjon szakembert!
Klíma szereléshez hívjon szakembert!

Egy csendes őszi, csapadékos estén, vad gondolat támadta meg, mi lenne ha légkondicionálót szerelne szerény lakása falára. Az ötletet cselekedet követi, máris keresgélni kezd, igyekszik eldönteni, hogy milyen áron kaphatna egy megfelelő klímát.

Ha egy olyan honlapot találna, ahol a klíma szerelés folyamatát szintén tartalmazza az ár, akkor csapjon le rá! A légkondicionáló berendezés sokféle modellje és márkája között nehéz tájékozódni. Ne keresgéljen napokat, hiszen jobb, ha szakembert kér fel a méretezési feladatra, amit valószínű, hogy a szakoldalon ingyenes tanácsadás keretén belül meg is teszik.

Kalkulátorok is a rendelkezésre állnak, de ha azokat használja, legalább 10 százalék eltérésre kell számítani, hiszen ez az alkalmazás csak hozzávetőleges adatokat tud mutatni.

A klíma szerelés szakember dolga, bár sokan úgy érzik, hogy nincs szükség rá, de nagyon könnyen végzetes hibát ejthetnek, ezzel pedig a klíma hatalmas költségen fog üzemelni, rosszabb esetben el sem indul. Egy jól méretezett inverteres klímával, nem kell több áramot fizetni, mint egy ősi technológiás on-off berendezéssel. Bízza mindig szakemberre!