Kineziológiai tapasz
Kineziológiai tapasz
Kineziológiai tapasz

Az ízületi fájdalmak nemcsak időskorban jelentkezhetnek. Elég egy rossz mozdulat és már meg is van az izomhúzódás, ami jelentősen korlátoz a mozgásban, amíg a sérült szövet ismét helyre nem jön. A ballvin.hu-hoz hasonló oldalakon található kineziológiai tapaszokat a test több területén is alkalmazhatók. Szinte bárhová fel lehet ragasztani, ahol izom vagy ízületi fájdalmat tapasztalunk. Hamar népszerűvé vált, mivel nincs szükség semmilyen krémre vagy kémiai vegyszerre a kívánt hatás eléréséhez.

Az anyaga jól szellőzik és együtt mozog a bőrrel, ezért szinte teljesen észrevétlen marad, hosszabb idő után sem válik kényelmetlenné. Jelentősen lerövidíti a gyógyulási időszakot és nagy szerepet játszik a fájdalom csillapításában. Mivel nem tartalmaz semmilyen mesterséges hatóanyagot, ezért az allergiás reakciók és a kellemetlen mellékhatások teljeséggel kizárhatóak.

Rendkívül jól tapad a bőrhöz, ezért nem kezd el egyhamar leválni. Felmerülhet a kérdés, hogy mégis miként hat, hogyha nem tartalmaz semmilyen kémiai hatóanyagot? Sokan azt gondolják, hogy át van itatva valamivel, ami felszívódik a bőrben és ezáltal csökken a fájdalomérzet. Pedig a jótékony hatása a kineziológiában keresendő, ami nem más, mint mozgástudományt jelent. A természetes gyógymódok közé tartozik, mivel a szalag felhelyezésével serken az izmok és ízületek vérkeringése, hiszen így a bőrszövetek teljesen fellazulnak és a fájdalom-receptorokon csökken a nyomás.

Ezáltal elkerülhető az esetleges gyulladás és az izomgörcsök kialakulását is meg lehet előzni ezzel a módszerrel. A színeknek pedig pszichológiai szerepük van a tapaszok esetében. Minden szín más-más hatást fejt ki a tudatalattinkban. A kék például hűsítő nyugalmat áraszt, míg ezzel ellentétben a vörös aktivitást és dinamizmust sugároz. A fekete az erőt jelenti és fokozza az előző két szín hatását. A bézs is gyakran választott szín, mivel semleges testszínű, ezért egyáltalán nem feltűnő. A kineziológiai tapasz alapból kedvező áron szerezhető be, de a 6-os vagy 12-es csomagok esetében további kedvezményekre lehet számítani.