Strapabíró keményfedeles bőrönd
Strapabíró keményfedeles bőrönd
Strapabíró keményfedeles bőrönd

Valaha fából készültek és a minőségi darabok bőrborítással voltak ellátva. De ezt a luxust nem mindenki engedhette meg magának.

A keményfedeles bőrönd elődje tulajdonképpen egy fából készült láda volt, ami végül is megfelelt a célnak, mert bőven belefért minden és jó védelmet nyújtott a benne tárolt értékeknek, de még üresen is nagyon nehéz volt és akkoriban a gurulós kivitel sem volt a korra jellemző megoldás. Ezt a praktikus megoldást csak később kezdték el alkalmazni.

Kezdtek megjelenni az új műanyagok, amelyek jelentősen lecsökkentették a keményfedeles bőröndök súlyát. A kihúzható fogantyú és a kerekek szintén egyszerűbbé teszik a kézi szállítást, hiszen a nagyobb reptereken több percen keresztül vagyunk kénytelenek ide-oda mászkálni a poggyásszal, míg végre elérünk a megfelelő kapuig.

A keményfedeles bőrönd általában szögletes vonalvezetésű és oldalt rugós emelőfogókkal van ellátva, amelyek tökéletesen illeszkednek, ezáltal nem akadnak be semmibe. A keményfedeles bőrönd belseje zippes válaszfallal különíthető el.