Faelgázosító kazán
Faelgázosító kazán

Annak ellenére, hogy az elmúlt években elég enyhe idő volt, sosem árt felkészülni a nagy hidegekre. A megfelelő fűtésrendszer kiválasztása hatalmas feladat, főként, amikor egy teljesen új otthont építünk. A modern központi fűtés rendszerek szívét adhatja egy faelgázosító kazán is. Ezen kívül azonban még számos egyéb kialakítás létezik, de fűtőértékben és tüzelőanyag hasznosulásban, ez felülmúlhatja társait. Két tűztérrel rendelkezik. Az egyikből a még nem teljesen elégett gázok átvezetésre kerülnek az alatta lévőbe, ahol plusz oxigén hozzáadásával teljes mértékben elégnek.

A faelgázosító kazán nagyon kis mennyiségű hamut hagy maga után és mivel hasznosul minden éghető anyag, így kevés fával is jó hatásfokot lehet elérni. Erre szükség is lesz, hiszen egy méretes otthont csakis akkor lehet teljes egészében felfűteni kellő mértékig, ha minden csepp energiát felhasználunk ennek érdekében. A faelgázosító kazán megtérülő befektetés, amennyiben folyamatosan biztosítani tudjuk a kellő mértékben kiszáradt tüzelőanyagot.

Ehhez azonban nem árt rendelkezni egy olyan raktárral, ami jól szellőzik, és rendszeresen utántölthető. Ha túl nedves a fa, amit a fűtéshez használunk, akkor azzal nemcsak egyszerűen a hatásfokot csökkentjük le, hanem a tűzteret is károsítjuk, ugyanis ecetsav keletkezik, ami idővel szétmarja a faelgázosító kazán vázát. Gondolkozzunk előre és tervezzük meg alaposan akár több évre a fűtés menetét, és akkor megéri ezt a módszert választanunk! Amennyiben még több információra volna a szükségünk a faelgázosító kazán műszaki adatait tekintve, akkor látogassunk el a defrokazan.hu oldalra és tudjunk meg minél többet a részletekről!

A vásárlás nagyon egyszerű, hiszen online módon is történhet. Pár kattintás az egész és máris úton van a faelgázosító kazán. Amint kiszállításra kerül már nincs is más dolgunk csak üzembe helyezni. Azok számára jó ez a módszer, akik tisztában vannak működési elvével, és ennek köszönhetően kellő mértékben ki tudják használni sajátos tulajdonságait. A faelgázosító kazán hosszú éveken át szolgálhatja érdekeinket és kellemes meleget tud biztosítani.