vegán termékek

Ha úgy gondolja, hogy csak a növényevő életmódot folytató emberek éhes szemei alatt vannak sötét karikák és csak olyasmit fogyasztanak, amelyek semmilyen egészségügyi előnnyel nem járnak, bizony téved. A vegán termékek hihetetlenül változatosak, egészségesek és ízletesek ahhoz, hogy többet megtudjunk róluk. Ez nem menü, nem diéta vagy ízlés.

A vegánok nem fogyasztanak állati eredetű vagy azokat tartalmazó összetevőket. Nincs hús, hal, tenger gyümölcsei, tejtermékek vagy méz. Nem viselnek olyan ruhákat, cipőket és kiegészítőket, amelyeket állatok szőréből, bőréből vagy gyapjújából készítettek. A vegán étrend gabonafélékre, hüvelyesekre, zöldségekre és gyümölcsökre, gombákra, diófélékre és magvakra épül.

Ma viszont már könnyű olyan vegán termékeket vásárolni, amelyek a hús, a hal, a kolbász, a sajt, a virsli, a fagylalt vagy a tej alternatívája, ha valaki nem tudja elképzelni az életet nélkülük. A vegán termékek összetételükben sokkal hasznosabbak, mint az állati társak, de gyakran még ízben sem maradnak alul.