Szalacs

Van az Érmelléken egy dinamikusan fejlődő, gyönyörű település, ahol számos beruházás történt a közelmúltban és ahol különböző kulturális programok kerülnek megszervezésre. Ez a szép hely Szalacs, ami számos építészeti, tárgyi és szellemi kincset birtokol. A magyar hagyományok rendkívüli tisztelete jellemzi az itt élő összetartó, szorgos embereket.

Ha arra van szükség, összefognak és kalákában dolgoznak a község széppé tételének érdekében, fáradságot nem ismerve. Olyan is előfordult, hogy egy család bajba került, ekkor pedig gyűjtést szerveztek a megsegítésére, ami nemcsak az anyagiakat jelenti, mert a saját kezük munkájával is hozzájárultak az építkezéshez.

Ezen kívül, megszervezésre kerül évente a falu napja is, valamint jó magyar zenével, fergeteges mulatsággal ünneplik a szüretet minden évben. Az ermelleki-emlektar.hu weboldalon olvashatja Nagy Béla Szalacs című gyönyörű versét, amin bizony kellemesen elmerenghet, az elgondolkodtató sorokat böngészve. Lépjen be a weboldalra és olvasson Szalacs településről!