szakállnövesztés

Ha jól belegondolunk, akkor rájövünk, hogy a történelemből ismert személyiségek legtöbbje bizony szakállt viselt. Az arcszőrzet a férfiasság jele, ezért napjainkban is sokan döntenek úgy, hogy szakállt növesztenek. A sikeres szakállnövesztés rengeteg dolgon múlhat. Az elhatározástól a kifogástalan arcszőrzetig hosszú az út, hiszen adottságoktól függően, 2-4 hónapig is eltarthat a folyamat. Kezdetben csökkenteni kell a viszketést szakállolaj és balzsam rendszeres használatával.

Legalább 30 napig nem szabad hozzányúlni, mert ennyi időre szüksége van a szakállnak arra, hogy kiadja a természetes formáját. Az 1 hónap leteltével trimmelést ajánlott végeztetni. 100%-os vaddisznósörtéből készült szakállkefével könnyen el lehet távolítani a szőrszálak alatti elhalt hámsejteket, ami hozzájárul a gyorsabb növekedéshez. Az eltérő hosszúságú, kóbor szőrszálakat tanácsos levágni, de ha úgy érzed, hogy igazításra van szükséged, akkor fordulj szakemberhez!

Ezt megteheted az A76 barber shopban is, ahová foglalhatsz időpontot az a76.hu weboldalon keresztül. 1 hónap után már bátran kijelentheted, hogy a szakállasok közösségének tagja lettél. Viszont ez az a pont, amikor az arcszőrzeted készen áll arra, hogy beülj egy fazonnyírásra. Nem érdemes otthon kísérletezni különböző pengékkel és nagyon jónak reklámozott szakállnyírókkal. Hosszú út vezetett idáig, ezért nem éri meg elrontani, inkább a szakemberek kezére kell adni.

Tippeket és tanácsokat is lehet kérni a szalonban dolgozó borbély lányoktól azt illetően, hogy miként ápold a kiválasztott szakállfazont, illetve milyen időközönként térj vissza. A heti kétszeri szakállmosást mindenképpen el kell végezni, speciális szakállmosó samponnal. Most pedig lássuk pontosan, hogy mire van szükséged az otthoni szakállápoláshoz! Elengedhetetlen a szakállolaj, ami akkor a legjobb választás, ha természetes alapanyagokból készült. Ezt követi a balzsam, a wax, a speciális sampon és kefe. Ezeket nap mint nap használni fogod, ezért válaszd a színvonalas termékeket!