Sok edénygyártó vállalkozás rájött már, hogy a teflon helyett érdemesebb megragadni a naturális anyagokat.
Mivel a gránit a legkeményebb anyagok közé tartozik, ami természetes is, nem csoda, hogy a gránit bevonatú edények egyre közkedveltebbekké váltak. Temérdek teszt igazolta, hogy ezek a a legmagasabb hőfokon történő használatkor is helytállnak, nem töredeznek, színeződnek el, illetve a többszöri igénybevétel esetén sem szabadul fel belőlük semmilyen káros anyag, ami árthatna az egészségnek. Itt a nagy előny az, hogy a gránit pozitív tulajdonságaira mindig nyugodtan lehet hagyatkozni.
Persze, a gránit bevonatú edények tekintetében nem maradhat ki a hőtárolós talpazat sem, illetve a tény, amit számtalan háziasszony igazolni tud, hogy ízletesebben és egészségesebben, jóval rövidebb idő alatt lehet sütni és főzni is. Sőt, a modernebb gránit bevonatú edények képesek a teljes hőelosztásra, így az ebben készült húsok, zöldségek még zamatosabbakká válnak. Érthető hát, hogy mindenki a gránit bevonatú edények mellett dönt.