Cukormentes torta édesítőszerrel
Cukormentes torta édesítőszerrel

Aki már próbálkozott különböző fogyókúrás módszerekkel, az tudja, hogy a diétázást semmiképpen nem szabad a születésnapok vagy egyéb ünnepnapok környékére időzíteni. Ugyanis ilyenkor nagyon nehéz megállni, hogy ne együnk egy szelet tortát vagy más édességet.

Persze ma már lehet kapni hozzávalókat a cukormentes torta készítéséhez, és így kedvezhetünk a diétázóknak is. De a rengeteg finomság láttán így is könnyen kísértésbe eshetünk. A cukorbetegség különböző válfajában szenvedők is nagy kihívásokkal néznek szembe, amikor elsétálnak egy cukrászda vagy egy fagyizó előtt.

Főleg ha rajonganak az édességekért. A cukormentes torta a számukra is enyhülést nyújthat az édesség utáni vágyukban. Az ilyen sütemények készítése során ugyanis nem használnak kristálycukrot.

A különböző növényi eredetű édesítőszerek pedig kis mennyiségben nem okoznak gondot a cukorbetegeknek sem. A cukormentes torta elkészítéséhez édesítőszerként leggyakrabban barna cukrot használnak, amelyet a cukornád levéből állítanak elő. De használhatnak még steviát vagy nyírfacukrot is.