házi vízellátó

Sok esetben, főleg vidéken, nyaralóknál, tanyákon nem egyszerű megoldani a vezetékes vízellátást. Sőt, egyenesen lehetetlen szituációkkal is szembe találhatjuk magunkat.

Akkor mi lehet a megoldás? Nyilván már sokan hallottak a házi vízellátó előnyeiről. Egy ilyen rendszer kiépítése egyáltalán nem számít lehetetlen feladatnak és még csak azt sem mondhatnánk rá, hogy félmegoldás. Gyakran sokkal több előnnyel rendelkezik, mint a vezetékes vízhálózat.

A kialakítását tekintve, három fő egységből áll. Ezek a szivattyút, a nyomáskapcsolót és a hidrofor tartályt jelentik. Hogyha a rendelkezésünkre állnak ezek az alkatrészek, akkor már egy teljes házi vízellátóról beszélünk.

A nyomáskapcsolóval automatizálható az egész rendszer. Csak akkor fogja bekapcsolni a szivattyút, amikor úgy érzékeli, hogy a vezetékekben nyomáscsökkenés történik. Tehát nem indul be minden alkalommal a szivattyú, ahányszor kinyitjuk a csapot. A házi vízellátó nyomáskapcsolója szárazon futás esetén képes újraindítani a szivattyút, ezzel növelve annak élettartamát.