Gumidirekt
Gumidirekt

Napjainkban a gépjármű elengedhetetlen kellék lett a mindennapi sürgés-forgásban, lassan minden lépésünkhöz szükségessé vált. Nem is csoda tehát, ha egy családban akár több autó is van, főleg olyanokban, ahol az apa és az anya is családfenntartóként, teljes munkaidőben dolgozik. Ilyenkor a fizikai távolságok miatt nem mindig lehet megoldani, hogy mindketten ugyanazzal a kocsival menjenek be a munkahelyükre, nem beszélve arról, ha még a gyerekeket is el kell vinni reggel a különböző iskolákba. Ha már ilyen fontos szerepet játszik az autó az életében, akkor nem árt, ha minden egyes alkatrészére jól figyel, karbantartja és fokozatosan ellenőrzi.

Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy megfelelő abroncsokat választ az évszakok sajátosságához mérten, de ugyanakkor a minőséget és a jó állapotot is figyelembe veszi. Ilyenkor merül fel az általános, gyakran vitatott kérdés, hogy használt vagy új autógumit vegyen-e az ember, és hogy melyiket miért éri meg beszerezni? Ha szeretné összehasonlítani, hogy melyik típus felelne meg leginkább az igényeinek, valamint mi szól ellene és mellette a régi és az új abroncsnak, akkor a Gumidirekt webáruház oldalán bőven találhat még szükséges információt a témáról.

Rövid áttekintés végett elmondható, hogy a használtakat általában azért veszi meg az ember, mert jóval olcsóbbak, és sokszor meg is felelhetnek a célnak. Ilyenkor viszont arra kell figyelni, hogy olyan helyen vásároljon, ahol fel is szerelik az abroncsot, így mindenféle hibát még idejében észre lehet venni rajta. Ezeket általában azoknak az ügyfeleknek ajánlják, akik évente csak néhány ezer kilométert tesznek meg, és nem hajszolják túl az autójukat.

Aki viszont mindennap igénybe veszi járművét, valamint nagyon sokat vezet hosszú távon is, annak az új gumik beszerzése sokkal kifizetődőbb lehet. Egyrészt hosszú távon megéri belefektetni a pénzt, hiszen nem kell olyan hamar lecserélni, mintha használtat vásárolna, másrészt pedig nagyobb biztonságot is nyújt, jó minőségében könnyebben megbízik az ember. Tehát vásárláskor az a legfontosabb, hogy azt vegye figyelembe, mire van igazán szüksége, illetve milyen a vezetési stílusa.