garanciális napelem inverter

Az áramszámlák kiegyensúlyozása érdekében sokan döntenek úgy, hogy napelemek telepítésébe vágnak. Jogosan merülhetne fel a kérdés, hogy miből történhet ez meg, ha már a havi kifizetések is nehézkesek?! Szerencsére akad állami támogatás vagy pályázat finanszírozási formában, ezek okos kihasználással a lakás teljes energiaigénye kielégíthető és mindez minimális saját költségráfordítás mellett. Ha a tőke megvan, akkor már csak a tervezés és kivitelezés marad hátra. A napelemek az éremnek csak az egyik oldala, mert bár ezek termelik meg az áramot, mégsem rajtuk múlik a legtöbb.

A létrehozott egyenfeszültséget, ami eltérő teljesítményben biztosítanak a panelek, optimalizálni kell, majd átalakítani váltóárammá. Ezt az inverter végzi, ami központi szerepet lát el a vezérlés területén. Abból adódóan, hogy esetenként komoly feszültségmennyiség halad át rajta, a legsérülékenyebb alkatrésznek mondható. Mindenképp garanciális napelem invertert érdemes választanod.

Az elmúlt években sok fejlesztés történt ezen a területen és újabb márkák is megjelentek a piacon. A versengés révén, a gyártók igyekeztek olyan megoldásokat nyújtani, amelyek minél tovább ellátják a feladatukat. Amíg régebben egy inverter élettartama maximum 7 évre volt tehető, addig manapság ez kitolódik 15-25 évre. A típus mellett, a felhasználás formája is sokban hozzájárul ahhoz, hogy meddig bírja a készülék a terhelést. Nem érdemes például állandóan csúcsteljesítményen járatni.

Megéri legalább 1 kW-al nagyobba fektetni, mint a panelek összteljesítménye, mert így a naposabb nyári időszakban sem lesz leterhelve a vezérlőegység. Az stnapelem.hu weboldalon közelebbről megismerhetsz jó néhány márkát, a felület munkatársai pedig már a tervezés időszakában segíteni fognak megtalálni azt a típust, amelyik az adott felhasználási viszonyok mellett, a legtöbbet hozza ki magából. A hatékony telepítés mentén, évtizedekig minden különösebb probléma nélkül tudsz majd áramot termelni az otthonod vagy a vállalkozásod ellátása céljából. Itt az ideje az alternatíva ezen útjára lépni!