Gyógytornászom rendelő

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy csak a rendszeres fizikai megerőltetés miatt alakulhatnak ki különféle krónikus mozgásszervi panaszok. Azt hihetnék a legtöbben, hogy aki rendszeresen, többnyire a munkából adódóan komoly terheket cipel, gyakorta küzd derékfájdalommal. Valójában ez nincs feltétlenül így, mert a szervezet képes alkalmazkodni a terhelésekhez, általában plusz izomtömeg felépítésével.

Érdekes tendencia, hogy a hátfájdalom, de a csípő- és térproblémák többsége is azoknál jelentkezik inkább, akik naponta sok órát üldögélnek, gyakran kényelmes karosszékekben, a monitor előtt, irodai funkciókat ellátva. Ha egyértelműen nem a megerőltetésből ered a probléma, akkor a végtagok pihentetése csak fokozni fogja a panaszokat. Ezek ellen kizárólag rendszeres mozgással lehetséges küzdeni. A hagyományos sportok néha segítenek, de amikor krónikusak a bántalmak, akkor már jobb szakemberhez fordulni. Gyógytornára van lehetőség a fővárosban több környezetben.

A Gyógytornászom rendelő Budapesten (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.) különösen népszerű. Ez nem véletlen, hiszen többéves tapasztalattal rendelkező szakemberek várják a pácienseket, egy kiválóan felszerelt helyszínen, Itt minden feltétel biztosított, amire szükség van a felépüléshez. Kezdetben egy alapos felmérés történik. A hozzáértők, már néhány alapvető mozdulatsor elvégzéséből látják, miről van szó. Ennek megfelelően pedig kezdetét veheti a személyre szabott mozgásterápia létrehozása. Még garanciavállalásra is nyílik mód.

Amennyiben nem a gyógytorna a megfelelő eljárás a fájdalom leküzdésére, akkor fizetni sem kell. Erre gyorsan fény derül, már az első alkalommal. Általában mégis ez a megfelelő eljárás, mert többnyire ajánlással érkeznek a betegek, vagy az első kezelést követően érzik a pozitív változást. A megtanult mozdulatsorok odahaza rendszeresen ismételhetőek, ezért a felépülés időtartama lerövidül, a fájdalom eleinte enyhül, majd végleg megszűnik, de ekkor sem szabad abbahagyni a tornát, mert csak így konzerválható a pozitív állapot. Megéri ezért mindent elkövetni.