Gyermek fogszabályozás

Van úgy, hogy az emberek nincsenek megelégedve a mosolyukkal, mivel fogaik nem helyezkedek el a legideálisabban az ínyben. Ilyenkor ezt a problémát megpróbálják valamilyen módon orvosolni, néha előfordul, hogy már eléggé fiatalon. A gyermek fogszabályozás elengedhetetlenül fontos, hiszen ilyenkor könnyebben lehet változtatni a fogak elhelyezkedésén.

A XIII. kerületben található Clinident Fogászati Centrumban bármilyen esetet megoldanak, hiszen ezen a klinikán azt tartják, hogy a türelem szabályos mosolyt terem. A gyermek fogszabályozás technikáján kívül, nincs olyan módszer, amivel az ifjak rendezetlenül fejlődött fogait rendbe lehetne hozni.

Hogy mi okozhat szabálytalanságot a gyermekek fogsorában? Számos dolog vezethet oda, hogy végül a gyermek fogszabályozás elengedhetetlenné válik. Az okok között fel szokták sorolni az öröklődést, vagyis a genetikai kódjainkban már benne volt és ezt a tudomány napjainkban még nem tudja módosítani. Lehetnek anatómiai okai is, ilyen például amikor a gyermek helytelenül veszi a levegőt, vagyis nem az orrán, hanem a száján keresztül.

Bár ez az ok hihetetlennek tűnik, de ez is odavezethet, hogy a gyermek fogszabályozás nélkülözhetetlen lesz. A mechanikus behatások is gondot okozhatnak a fogsor szabályos kialakulásában. Ilyen az, amikor a gyerek a nyelvével huzamosabb ideig lökdösi előre a fogait, de az újszopás, sőt, a túl sokáig tartó cumizás is a gyermek fogszabályozás szükségességéhez vezethet. Természetesen nemcsak fiatalabb korban lehet elkezdeni a fogsor szabályozását, azonban jó tudni, hogy a gyermek fogszabályozás jóval egyszerűbb, mint a felnőttkori.

Ez nem véletlenül van így, hiszen a kicsik csontozata még fejlődésben van, ezért egyszerűbb módszerekkel és eszközökkel formálhatóak. A gyermek fogszabályozás nemcsak a jó közérzet és a szép mosoly eléréséért szükséges, hanem ezáltal olyan problémákkal is leszámolhatunk, mint az álkapocs-ízületi problémák, a beszédzavar, a száj ápolásának nehézségei, valamint a fogakat helytelen irányból érő rágóerő