Pánikgomb időseknek

Idősebb korban gyakran történnek olyan váratlan balesetek, amiket az adott személy egyedül nem tud kezelni, megoldani. Mivel sokszor a közelben nincs senki, aki segíteni tudna, a pánikgomb időseknek kifogástalan megoldást jelent.

Ez a pánikjelző vagy támadásjelző szerkezet igen modern, mindig megbízható. Ez azt jelenti, hogy a bajba jutott személy egy apró mozdulattal, a gombot megnyomva, máris jelezni tud, hogy veszélyben van, vagy valami nincs rendben. A szerkezet azonnal elindítja a riasztást, és jelez a távfelügyeleti szolgáltató felé. A segélykérésre pedig hamar jön is a válasz, különböző módokon, attól függően, hogy milyen cég biztosította a szolgáltatást. Itt azt is tudni kell, hogy a pánikgomb időseknek több működési elvre is alapulhat.

A megnyomásnak az eredménye tehát számtalan lehet. Ezért is fontos, hogy a megnyomást követően a riasztóközpont egyből átjelzést kezdeményez a távfelügyeleti szolgáltató felé. Azonban arról, hogy ekkor megszólaljon-e egy sziréna vagy bármilyen hasonló eszköz, vita folyik a szakértők körében.