gömbgrill

Van ízletesebb a frissen grillezett ételeknél, amelyek nemcsak íncsiklandóak, de nagyon egészségesek is? Nem véletlen, hogy a gömbgrill a szabadban készített finomságok egyik legnagyobb sztárja.

Ezt a sütőt onnan ismerhetjük fel, hogy egy jól megtermett tengeri bójára hasonlít, gömbölyített alsó felében található a tüzelőanyag és a rostély, felső része pedig fedélként szolgál. A grillezés Mekkájában, az USA-ban fejlesztették ki még 1952-ben. A ma is ismert Weber grill cég megalapítója volt, aki forradalmasította találmányával a kerti sütögetést.

A gömbgrill előtt a felfalazott sütőhelyek dívtak. George Stephent viszont nagyon zavarta az, hogy az időjárás egy pillanat alatt elronthatja az addigi munkát, de a lecsöpögő zsírtól fellobbanó tűz sem tett mindig jót a készülő ínyencségnek.

A gömbgrill feltalálásával azonban ezeket a hátrányokat sikerült kiküszöbölni, a fedélnek köszönhetően pedig különösen szépen puhul a hús. Ma már minden grillsütő-gyártó kínálatában megtalálható ez a típus. Webáruházunk kínálatából bizonyára mindenkinek sikerül választani.