Gitároktatás Budapest

Nagyon sokan vannak azok, akik több éve szeretnének megtanulni gitározni, de egyszerűen nem bukkantak még rá arra az oktatóra, akihez szívesen járnának órákra. A valóban profi gitároktatás Budapest városában már több éve Rák Béla feladata, akihez a fiatalok és idősebbek is szívesen járnak, hiszen tudják, hogy az oktató nem csak remekül gitározik, de kiválóan adja át a tudását is.

A mester végzettsége szerint klasszikus gitáros. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd a bécsi Zeneakadémián is ebből diplomázott le. Azonban nem kell azt gondolni, hogy az oktató csak ehhez ért. Ezt leginkább azt bizonyítja, hogy Rák Béla megannyi zenei stílusban otthonosan mozog, ezért nyugodtan járhatnak hozzá azok a személyek, akik nem csupán a klasszikus gitár fortélyait akarják elsajátítani, hanem a rock-ot, funk-ot, groove-ot és sok mást.

A gitároktatás Budapest településén azoknak is szólhat, akik szeretnének még többet megtudni a latin zenéről. A szakember nagyon jól ismeri például a flamenco technikáit, aminek köszönhetően azok is mindent megtanulhatnak erről, akik rajonganak ezért. A gitároktatás Budapest városában tehát megéri azoknak, akik nem csupán egy stílust kedvelnek, hanem egyszerre többet.

Ugyanakkor a gitár oktatás azoknak is megfontolandó, akik mindig is jazz-t akartak játszani. Mivel Rák Béla ezt is tanulta, ezért a jazz gitározás rejtelmeibe bárkit be tud vezetni. Itt megjegyzendő, hogy ez a műfaj különösen kedves az oktató számára. A gitár oktatás tekintetében azt sem szabad elfelejteni, hogy a blues iránt is komoly igény mutatkozik a diákok részéről. A tanár ezt kezdőknek és haladóknak is tanítani szokta.

Ez azért lehet fontos stílusirányzat, mert ez jó alapnak bizonyul később a jazz-hez és a más funk-osabb stílusokhoz egyaránt. Emellett, amint az már említésre került, a profi rockot, funk-ot és még country-t is játszik. A gitár oktatás már csak azért is mókás lehet, mert egy idő után a tanárral ötvözni lehet ezeket a stílusokat. Ezeket nagyon szeretik azok, akik teljes mértékben odavannak a zenéért és annak megannyi formájáért. A különórákról még többet lehet megtudni a rakbela.hu weboldalon.