Gázdetektor

A téli időszak híradásai arról számolnak be, hogy gázszivárgás okozta gázrobbanásban hányan halnak meg naponta, hetente. Sok esetben nem érzékelhető a szivárgás, ezért következik be a tragédia. Ez elkerülhető, amennyiben beszerzi magának a gázdetektor bármelyik fajtáját, amit épp azért alkotott meg a gyártója, hogy kiszűrje a problémát.

Saját lakásban, hétvégi házban, illetve bárhol érdemes alkalmazni, ahol gázzal történik a fűtés. A gázcsövek meghibásodását nehéz észrevenni és még nehezebb a szivárgást. Egyszerűen, gyorsan felderítheti a meghibásodást a gázdetektor segítségével.

Használata nagyon egyszerű. Maga a készülék praktikus, mert nemcsak optikai, hanem akusztikai riasztórendszerrel is rendelkezik, ugyanakkor fülhallgató is kapcsolható hozzá, így a külső zajok nem befolyásolják a vizsgálódást.

Sok esetben olyan helyeken történik a meghibásodás, ami nehezen hozzáférhető. A készülékhez hozzátartozik egy 40 cm-es fél flexibilis cső, amivel a nehezen hozzáférhető helyek is megközelíthetőek. Ipari felhasználásra szintén alkalmas a készülék.