A legunalmasabb témájú prezentációt is fel lehet dobni a megfelelő módszerekkel. Természetesen ilyenkor sok múlik a témát prezentáló személyen is, azonban nem árt, hogyha van a közelben egy minőségi flipchart tábla is.

Egy rendkívül sokoldalú szemléltetőeszköz, amivel a bonyolult előadást is könnyen érthetővé lehet tenni. Nemcsak a munkahelyi tárgyalókban lehet fontos szerepet egy flipchart táblának, hanem az iskolákban és más oktatóintézményekben is jó hasznát lehet venni.

A gyerekek figyelmét olykor elég nehéz lekötni, éppen emiatt számít fantasztikusnak a flipchart, mert rajzolhatunk rá bármit és utána letörölhetjük. Még mindig rendelkezik bizonyos előnyökkel a mai modern, elektronikus eszközökkel szemben, mivel nincs szükség például áramforrásra vagy jelszóra a használatukhoz.

Ha beugrik egy ötlet, akkor azt azonnal felvázolhatjuk, így szép lassan a szemünk elé tárulkozó vázlatból kialakulhat egy teljes kép, ami hozzájárul majd a tökéletes végeredmény elérésében. A flipchart többféle méretben rendelhető meg a store11.hu webáruház kínálatából.