Izomfájdalomra
Izomfájdalomra

Végre itt a tél és kicsit lehet pihenni, az egész éves rohanást követően. Akik a mezőgazdaságban dolgoznak, vagy csak otthon tartanak jószágot és méretesebb kert áll a rendelkezésükre, amit folyamatosan művelni kell, jól tudják, hogy milyen pihentető az, amikor nem muszáj kint legyenek egész nap és ráérnek kényelmesen elheveredni kicsit és nem gondolni az izomfájdalomra. Az aktív mozgás gyakran járhat azzal, hogy másnap kellemetlen égő érzés lesz úrrá a szövetekben.

Ez általában az izomláz miatt következik be. A megnövekedett terhelés miatt, a szövetek közti cukor nem tud kellően jól lebomlani és emiatt tejsav keletkezik. Ez lassan elkezd felszívódni, aminek mellékes hatása a fájdalom. Ugyanakkor egy természetes folyamatról van szó, ami pár nap alatt teljesen elmúlik. Gyakran, ilyenkor egy alapos torna jó megoldás az izomfájdalomra, mert meggyorsítja a folyamat lezajlását. Elkerülni egyszerűen úgy lehet, ha fokozatosan növeljük a terhelést és nem erőltetjük túl magunkat.

De ez csak az egyik lehetőség, amivel szembenézhetünk. Néha megéri felkészülni más típusú és súlyosabb izomfájdalomra, amit igyekezni kell gyorsan megszüntetni. Egy nagyobb megterhelés hatására vagy hirtelen tett mozdulatra görcsbe rándulhatnak a végtagjaink vagy meghúzódnak. Ez azonban már egyáltalán nem természetes. Első lépésben azonnal hagyjuk abba a munkálatot, amit csinálunk és pihenjünk le. Ha továbbra is erőltetjük, akkor nemcsak erősödő izomfájdalomra kell számítani, de még egyéb súlyos következmények is felléphetnek.

A szaküzletekben vagy az interneten, könnyen hozzáférhetünk olyan termékekhez, főként kenőcsökhöz, amelyek ilyenkor kifejezetten hasznosak. Az aktív hatóanyag, ami sok esetben gyógynövény alapú, beszívódik a szövetekbe és percek alatt kifejti hatását a feszítő izomfájdalomra. Egyszerre hűsít, nyugtat és regenerál. Ha többször fordul elő ilyen eset velünk, akkor keressünk olyan termékeket, amelyek az aktív munkavégzés előtt is alkalmazásra kerülhetnek. Ezzel megelőzhetjük a fájdalmat és elkerülhetjük a kínos perceket.