Falusi vendéglátás
Falusi vendéglátás

A városi ember számára, a vidéken élők életvitele rendkívül furcsának és nehéznek tűnik. Ennek csak a második fele igaz, hiszen bizony a falvakban nem könnyű a megélhetés, a földeket meg kell művelni, a jószágokat pedig hétköznap, vasárnap, ünnepnapon is el kell látni.

Egyre inkább kezd elterjedni a falusi vendéglátás is, bár sajnos ez még az Érmelléken igencsak gyerekcipőben jár. A nagyvárosok forgatagából rengetegen szeretnének egy kicsit kiszabadulni, sokan pedig azért választják a falusi vendéglátás szolgáltatást, mert meg akarják ismerni őseik életvitelét. Így mind többen látogatnak el a falvakra és a falusi vendéglátás egyre többeknek nyújt megélhetési lehetőséget.

Az érmelléki emberek szíves fogadtatásban részesítik a vendégeket, barátságos, kedves természetükkel igazán emlékezetessé tudják tenni a náluk töltött napokat. A vendéglátás varázsa az Érmellék minden részén érezhető. A falusi vendéglátás részét képezi a tájházak, falumúzeumok látogatása, illetve az adott település híres szülöttei szobrának, sírjának megtekintése is.