Évtizedes érvényességű energia tanúsítvány
Évtizedes érvényességű energia tanúsítvány

Az ingatlanpiac területén létezik egy olyan, jelenleg elengedhetetlen szakdokumentáció, amelynek kiadatása minden egyes új és használt ingatlan esetében kötelező érvényű.

Az energia tanúsítvány, ahogy az Európai Unión belül szinte mindenhol, úgy Magyarországon is egy fontos dolog, mielőtt még áruba lenne bocsájtva egy adott ingatlan.

Az energia tanúsítvány azért is bír nagy jelentőséggel, mert arra szolgál, hogy reális, szakértői képet nyújtson az ingatlanvásárlók részére az eladásra szánt épület energetikai állapotáról, valamint egyebek mellett, azt is felméri, hogy milyen felújítások végrehajtása szükséges a közeljövőben az ingatlanon ahhoz, hogy az alapvető biztonsági követelményeknek továbbra is megfelelhessen. A tanúsítványt az Ecoteam a helyszíni felméréstől számítva 24 órán belül képes elkészíteni, amely onnantól kezdve tíz évig nem veszíti el érvényességét. Az energia tanúsítvány árának legfőbb meghatározója az ingatlan alapterülete, de az sem mellékes szempont, hogy családi házról vagy pedig lakásról van-e szó.