műrattan kerti bútor
műrattan kerti bútor
Műrattan kerti bútor

A rotáng Ázsia déli régióiban növekvő trópusi szőlőből származó, fa jellegű anyag, amit a helyi lakosok ősidők óta aktívan használtak a különféle háztartási tárgyak készítéséhez. A műrattan kerti bútor elterjedése jóval későbbre tehető.

Manapság a természetes rattanból származó termékek megtalálhatóak a világ bármelyik országában, ám ezek figyelemre méltóan magas árkategóriát képviselnek, ami arra késztette a gyártókat, hogy mesterséges rotángból készítsenek bútorokat. Az ilyen termékek segítségével mindenkinek lehetősége van gyönyörű és eredeti módon berendezni a teraszt vagy kertet egzotikus tárgyakkal, amelyeknek a szépsége és a jellemzői nem alacsonyabbak a természetes fánál.

A műrattan kerti bútor bármilyen időjárási körülménynek ellenáll, mivel szintetikus szálakból készül, amelyeket tartós alumíniumkeret köré fonnak. A legfontosabb funkcionális előny, ami megkülönbözteti a műrattan kerti bútorokat a többi típusú berendezési tárgytól, a könnyű súly és a magas nedvességálló tulajdonság.