esküvői vacsora

Nagyon sok mindent meg kell szervezni egy esküvő előtt és a teendők között talán a leglényegesebb a menü összeállítása. Az esküvői vacsora elkerülhetetlen eleme minden lakodalomnak. Fontos, hogy a megfelelő mennyiségű, változatos és minőségi ételsor kerüljön a vendégek elé, mivel nem lehet mindenki egyedi igényeinek megfelelni, ezért törekedni kell arra, hogy minden vendég találjon fogára valót a felszolgált ételek között. A meghívottak fogadásakor történik az első benyomás, úgyhogy a vendégváró falatok sokfélesége és ízletes jellege rendkívül fontos.

Ráadásul ennek tartalmát célszerű annak függvényében összeállítani, hogy mennyi idő telik el az érkezéstől a vacsora kezdetéig. A Budapesttől nem messze található Fenyőharaszt Kastélyszálló azért is jelent remek választást az esküvő helyszíneként, mert itt a szakemberek bármilyen menüt megvalósítanak, még akkor is, ha a fiatal pár által kedvelt finomságok nem szerepelnek a listájukban.

Az eskuvonkhelyszine.hu weboldalon megtekinthetőek a megrendelhető ételkülönlegességek, ebből a listából ki lehet választani a teljes menüt. De lássuk az esküvő további menetét! Általában úgy van, hogy a hivatalos szertartás, fotózás és szabad program után következik a várva-várt esküvői vacsora. Ez történhet benti termekben vagy szabadtéren felállított fehér szatén anyagokkal díszített, kristálycsillárokkal megvilágított nagyméretű esküvői sátorban, a hátsó teraszon.

A vacsora lehet ültetett tálszervizes, amikor a felszolgálók az asztalokhoz viszik az ételeket, de gyakran igénylik a svédasztalos változatot is. A kettő akár kombinálható is, ilyenkor a levest tálakban szervírozzák és az asztalhoz viszik, így adva meg az esküvői vacsora ünnepi jellegét. Ezt követően pedig a főételek svédasztalról fogyaszthatóak, a vendégek egyéni étkezési tempójának, illetve szokásainak megfelelően. A nyáron zajló lakodalmakon igazán kedvelt a grillezés, a kemencés ételek, mint például a kemencében sült malac. Nem szabad megfeledkezni az éjféli étkezésről sem, hiszen tánc után kell az energia utánpótlás.