A műanyag nyílászáró praktikus kiegészítője a lakásnak
A műanyag nyílászáró praktikus kiegészítője a lakásnak

Az ajtók és ablakok fontos szerepet látnak el a lakásban, ezért a kiválasztásukkor minden részletre oda kell figyelni. Fontos, hogy jó minőségű, tartós nyílászárókat vásároljunk, hogy hosszú évekig ne legyen gondunk vele.

A műanyag nyílászáró esetén mindenki a kiváló hőszigetelő képességére gondol először. Tény, hogy ez is nagyon fontos, de egyéb előnyei is vannak ezeknek a konstrukcióknak. A hőszigetelés mellett, fontos tulajdonsága a műanyag nyílászárónak a hangszigetelő képessége is.

Ennek főleg akkor vehetjük hasznát, ha a lakásunk egy forgalmas út, iskola vagy valamilyen zajos gyár mellett található. A nyugodt pihenés alapfeltétele ugyanis a csendes lakás. De nem feledkezhetünk meg a műanyag nyílászáró stabilitásáról, tartósságáról sem.

Akár 2-3 évtizedet is kibírnak ezek az erős szerkezetek, sőt, ha rendszeresen karbantartjuk, akár még többet is. Ellenálló anyagának köszönhetően, a műanyag nyílászáró jól tűri az időjárás viszontagságait, mivel sem az erős UV sugárzás, sem az eső nem tud kárt tenni benne.