Egy pneumatikus rendszer
Egy pneumatikus rendszer

Az autószerelésben az elmúlt évtizedekben olyan szerszámok és alkatrészek láttak napvilágot, melyek mindenképp hozzájárultak a könnyed és egyszerű munkavégzéshez. A praktikus pneumatikus segédkellékek rengeteg esetben hatalmas segítséget nyújtanak a szerelőknek. Mivel a pneumatika a gázok erőhatásait vizsgálja, ennek köszönhetően olyan szerszámokat lehetett megalkotni, amelyek a gázok préseléséből hihetetlen erőt tudnak kifejteni.

Ez az autószerelésben egyedi megoldásnak számít, hiszen a szerelő puszta kézzel csak a kisebb, könnyebb feladatokat tudja ellátni. De amikor egy kocsit kell megemelni a kerékcsere miatt, mindenképp szüksége van egy pneumatikus emelőre.

Ha pedig már az autószerelésnél tartunk, fontos megemlíteni, hogy a pneumatikus fékrendszerek már évek óta átvették a hagyományos típusok szerepét. Ezek főleg a teherautóknál bizonyulnak elengedhetetlennek, ahol is a balesetek elkerülése végett mindenképp szükség van egy gyors reakcióval rendelkező, erőteljes fékrendszerre. A pneumatikus modell pedig ezt egyértelműen garantálja.