Mauritius, nyaralás a paradicsomban
Mauritius, nyaralás a paradicsomban

Ha röviden kellene jellemezni Mauritiust, Mark Twain szavai a leginkább illőek erre és a legtöbbet mondóak, ami azt állítja, hogy „Mauritius készült előbb és erről másolták a Paradicsomot.”

Ha a csodás Mauritius nyaralás kínálatot választja úti célul, megismerhet egy smaragdzöld, vulkáni eredetű trópusi szigetet, egzotikus tájakkal, felhőtlen kék éggel, sugárzó napsütéssel. Jellegzetessége nemcsak történelméhez köthető, gazdag állat- és növényvilága is egyedivé teszi.

Sajátos látnivalókat kínál, mint például mecsetek, Hindu templomok, nemzeti parkok, botanikus kertek, állatparkok és múzeumok, de elképesztő látványt nyújtanak a cukornád és trópusi gyümölcsültetvények hatalmas területei.

Az állatkedvelőket várják a krokodil és teknős farmok, a víz alatti séták, a delfinnéző és szigettúrák. Fővárosa Port Luis, az Indiai-óceán kapuja, a sziget kereskedelmi és üzleti központja, ami egy forgalmas kikötővároshoz hasonlít. A szigetlakók előszeretettel fogadják a Mauritius nyaralás kínálatot választó, távolról érkező látogatókat.