alternatív energiaforrások
alternatív energiaforrások
Alternatív energiaforrások

Sajnos a szénalapú energiahordozók kimerülőben vannak. Az emberek régóta felmérték ennek a problémának a gyakorlati következményeit, ezért lassan már egy évszázada komoly kutatások és próbálkozások folynak, hogy az alternatív energiaforrások kiaknázását megvalósíthassák.

A nap-, szél-, víz- és geotermikus energia mellett, előszeretettel használják fel a biomasszát is. A legnépszerűbb és a leginkább elterjedt a napenergia felhasználása. A polikristályos napelem segítségével, a Földre érkező napfény átalakítható elektromos árammá, egy átalakító segítségével pedig villamos árammá.

Innentől már korlátlan a felhasználás lehetősége, a víz felmelegítésétől kezdve, a világításig minden elektronikai és háztartási cikket képes vele működtetni.

Tény és való, hogy az alternatív energiaforrások kiaknázására készített rendszerek még a mai nap is költségesek, hosszútávon mégis gazdaságosak, a kiadások megtérülnek. Az olcsóbban előállított áram és fűtés önellátó otthonokat és ipari létesítményeket teremt. Az alternatív energiaforrások felhasználásáról honlapunkon is olvashat.