repesztőlakk

Manapság könnyen létrehozhatunk antik megjelenésű tárgyakat anélkül, hogy megvárnánk, amíg nyomot hagy rajtuk az idő vasfoga. Ebben segít nekünk a repesztőlakk, amit speciális repedések létrehozására terveztek. Sok modern kézműves aktívan használja a mesterséges öregítéshez szükséges anyagot, mind dekupázzsal kombinálva, mind teljesen függetlenül, mivel ez a kifejező technika meglehetősen szokatlan látványt nyújt.

A felületen lévő repedések egy speciális repesztőlakkal és alapozóval hozhatóak létre. A szélességük és a hosszúságuk a lehető legkülönbözőbb lehet, a nagy repedésektől kezdve a kicsi és elegáns hálókig. Ennek az anyagnak a segítségével bútorok, dobozok, keretek, tányérok, vázák és sok más termék találhat egyedi megjelenésre.

Meg kell jegyezni, hogy ezek a lakkok egy- és kétfázisú típusra oszthatóak. Úgy tartják, hogy az egyfázisú termékek könnyebben kezelhetőek. Általuk olyan apró repedéseket kaphatunk, amelyeken keresztül a termék alapja látható lesz. A kétfázisú repesztőlakk jellemzője, hogy nem fedi el az eredeti hátteret.