manólak

Kortól független, a mesék, az elképzelt világok megálmodásának és megvalósításának szeretete adott. Arról nem is beszélve, hogy a manólak gyerekek és felnőttek közös játékos tevékenysége lehet.

A legtöbb gyerek nagyon kreatív, a felnőttek pedig szívesen segítenek a megvalósításban. Ebből a kicsik is sokat tanulhatnak, hiszen a ragasztóval vagy az ollóval bánni nem mindig egyszerű, ezt meg kell tanulni.

A tündérkert és a manólak elkészítése nagyon népszerű közös program, hiszen a mai gyerekek nagyon sok időt töltenek a monitor előtt, a legtöbbjük életében pedig hiányzik a valódi gyakorlati feladatok elé állítása és ezek megoldása. Márpedig az élet nem a monitor előtt, a virtuális világban zajlik, hanem a fizikai valóságban, annak minden szabályával és bonyodalmával.

A gyermekek kézügyessége kihat az agyi fejlődésükre és a közös családi programok pedig érzelmi stabilitásukra. A manólak kialakítása egy fantáziával egybekötött játék- és ügyességi lehetőség, amit kár volna kihagyni. Arról nem is beszélve, hogy utána lehet gyönyörködni a végeredményben.