Hagyományos izzó

Az elektromos áram garantálta mesterséges világítás a modern kor egyik legfontosabb és leginkább szükséges vívmánya, amelyik a Földön több milliárd ember életét teszi könnyebbé. Nincs már olyan lakás, ház, ahol ne lenne legalább három-négy hagyományos izzó a lakásban.

Ezek megbízhatóak, relatív sokáig bírják, mindig megfelelő mennyiségű fényt biztosítanak, és elég strapabíróak ahhoz, hogy huzamosabb ideig lehessen őket használni. A hagyományos izzó esetében is vannak olyan fajták azonban, amelyekre nem érdemes pénzt költeni. A megszokott villanykörtéket ajánlatos mihamarabb elfelejteni, hiszen azok sokat fogyasztanak, és ez akkor is kijelenthető, hogy egy kisméretű fajtáról van szó. A hagyományos izzó megnevezés nem azt jelenti, hogy a régi típusra kell gondolni.

Vannak már olyan tradicionális fajták, amelyek energiatakarékosságban is remekelnek. Ez egy olyan fogalom, amit a 21. században már igen komolyan kell venni. Minden lakástulajdonos elhiheti, hogy a spórolás egy jó hagyományos izzó nélkül semmiképp sem mehet végbe.