k-vitamin

Az anyag elsősorban számos egészségügyi előnyéről ismert, különösen a csontokra és az érrendszerre gyakorolt hatásairól. A K-vitamin számos jótékony tulajdonsága miatt, a legújabb tanulmányok és klinikai tapasztalatok még több előnyét tárták fel. Megállapították róla, hogy erős antioxidánsként működik.

Az antioxidánsokat mindig fontos anyagként ismerték el a szép és egészséges bőr elősegítésében, mivel megakadályozzák a szabadgyökök káros hatásait, amiket a leggyakrabban a füst, a környezetszennyezés és a Nap káros sugarai okoznak. Antioxidáns tulajdonsága mellett, a K-vitamin a szövetek megújulásában és a sejtnövekedés szabályozásában is szerepet játszik. Ezek a különleges hatások jelentősek a puhább, ragyogóbb és fiatalosabbnak tűnő arcbőr fenntartásában. A K-vitamin segíti a szervezetet az új bőrsejtek termelésében.

Amikor ez megtörténik, a friss és egészséges bőrsejtek könnyedén felváltják a régebbi bőrsejteket, amelyek szárazak és kemények, különösen a külső bőrön. Amint az elhalt hámsejtek eltűnnek, az új és frissebb bőrsejtek kerülnek elő.