Csicseriborsó

Nem egyszerű feladat minden nap változatos, ízletes és egészséges ételt főzni a család számára, de megoldható. Érdemes kipróbálni az egzotikus konyhák jellegzetes ételeit is néha, főleg, ha azok egészségesek is.

A csicseriborsó és a szezámmag felhasználásával kiváló hummuszt lehet készíteni, és a család minden tagja élvezettel fogyasztja majd. Ez a közel-keleti étel egyre népszerűbb hazánkban is. Számos változata létezik, amelyek receptjeit az interneten is megtalálhatjuk.

Alapját minden esetben a csicseriborsó képezi, azonban rengeteg módon fűszerezhetjük, így mindig más végeredményt kaphatunk. A hummusz egy fehérjékben és rostokban gazdag, könnyen emészthető étel. Kalóriatartalma nem magas, így nem hizlal.

A csicseriborsó vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, így rendszeres fogyasztása fontos lehet a szervezet számára. A hummusz mellett más jellegzetes arab ételeknek is az alapját képezi ez a növény. Kiváló falafel is készíthető belőle, de felhasználhatjuk különböző salátákban, vagy főzhetünk belőle levest is.