Csapvíz vagy tisztított víz

A megfelelő folyadékbevitel fontos az egészség megőrzése érdekében. A napi ajánlott mennyiség legalább 1,5 vagy 2 liter, amit a meleg időszakban fokozottan ajánlott betartani. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy a csapvíz vagy tisztított víz mellett döntsön? A lényeg csupán annyi, hogy tiszta és cukormentes folyadékot vigyen be a szervezetébe, hogy az pótolni tudja a szükséges mennyiséget.

Azonban a csapi és a palackozott változat között lényeges különbség van. Az ásványvíz, mint ahogy a nevéből is ered, egyéb ásványokat is tartalmaz, amelyek miatt probléma merülhet fel. Például a magas kalcium- vagy magnéziumtartalmú folyadék elősegíti a vesekő kialakulását.

Ráadásul a PET palackokból hő hatására különböző mérgező anyagok jutnak a folyadékba. Arról ne is beszéljünk, hogy mennyire környezetszennyezőek. Legközelebb már nem fog felmerül Önben a kérdés, hogy a csapvíz vagy tisztított víz az egészségesebb. A válasz egyértelmű, amelyik minden egyéb vegyülettől mentes. Csakis a tiszta H2O az, amire az emberi szervezet vágyakozik.