Modern COG LED
Modern COG LED

A LED technológia még alig egy évtizedes múltra tekint vissza, de már így is számtalan világítótest típust fejlesztettek ki a mérnökök, amelyek egyre energiatakarékosabbak és környezet-kímélőek. A legújabb darabja ennek a családnak a COG LED.

Ez a fényforrás ötvözi magában a legmodernebb technológiát és a régi klasszikus design-t. Első ránézésre ugyanis szinte semmiben sem különbözik a régi, hagyományos izzószálas égőktől. Nincs rajta hűtőborda és fémház sem, ami jellemző a LED villanykörtékre.

Azonban COG LED mégis más, mint a wolframszálat tartalmazó égők. A fénykibocsájtást ugyanis a zafír vagy üveghengerben található chipek végzik. Ezek a hengerek foszforral vannak bevonva. A COG LED fényhasznosítása rendkívül jó, mivel csak a látható fény tartományában sugároz.

Ugyanakkor, mivel nincsenek hűtőbordák és egyéb hűtőfelületek, így a sugárzási szöge is megnőtt, a régebbi LED lámpákhoz képest. A klasszikus külsővel rendelkező villanykörték tökéletesen illeszkednek a régi csillárokba, fali lámpákba.