mexikói utak

Aki sok western-, illetve akciófilmet nézett, könnyen azt gondolhatja, hogy a mozivásznon megjelenő helyszínek a valóságban is éppen annyira veszélyesek, mint a fiktív történetekben.

Ez azonban nincs így, például az exotikus élményeket ígérő mexikói utak alatt teljes biztonságban érezheti magát a kalandvágyó európai és erre nem is találhatnánk meggyőzőbb érvet annál, hogy az Egyesült Államokból turisták milliói látogatják évente ezt az ezerarcú országot. Persze ahhoz, hogy az üdülés igazán gondtalan legyen, nem árt előzetesen tájékozódni mindarról, amivel a mexikói utak során találkozhatunk.

Jó tudni, hogy ezeken a tájakon nincs kifejlődve a bankkártya kultúra, ezért fontos, hogy az utazónál készpénz is legyen, főleg, ha utcai árusok bódéiban szeretne megismerkedni a helyi ízekkel – amit kár lenne kihagyni – vagy ajándéktárgyakat vásárolna. Néhány spanyol szó elsajátítása is hasznunkra válhat a mexikói utak során, hogy meg tudjuk kérdezni a kiszemelt szuvenír árát és megköszönhessük mindazt, amivel a barátságos helybéliek kedveskednek nekünk.