A biztonsági fiókzár használatának előnyei
A biztonsági fiókzár használatának előnyei

A szekrények megvásárlásakor csak kevés pár gondol arra, hogy évek múlva, amikor gyermeket vállalnak, akkor az a bútordarab elég biztonságos lesz-e a számára.

Ennek a megoldására szerezhető be a bababiztonsági boltokban fiókzár. Ezeket az eszközöket egy-egy kreatív apuka elő tudja állítani ugyan, de azok közel sem olyan esztétikusak és tartósak, mint a direkt erre a célra gyártott zárak.

Ha jobban belegondol az ember, akkor elmondható, hogy sokkal inkább megéri egy kis összeget a fiókzár és szekrényzár beszerzésére fordítani és így garantálhatóan működőképesek lesznek, mint barkácsolással olyat előállítani, amelyik nem mindig megbízható. Kapható már olyan fiókzár is, amelyik fúrás nélkül felszerelhető.

A mágneses fiókzár kívülről nem látható, így semmiféle esztétikai zavart nem okoz a lakás látványában. A külső, ragasztható zárak a szerkény oldalára és a fiók elejére rögzített gomb segítségével tartják össze a köztük feszülő műanyag, rugalmas összekötőket. Néhány továbbfejlesztett fiókzár többféleképpen is zárható azért, ha a gyermek növekedik és megtanulja kinyitni a zárat, akkor újabb biztonsági lépést tehessenek a szülők.