Magyar borok

Ha Magyarországra valami igaz, akkor az az, hogy elképesztően egyedi borokat kóstolhat itt meg a látogató. Mindez köszönhető azoknak a régióknak, ahol a magyar borok sikeresen elérik azt az ízt, aminek még az sem tud ellenállni, aki különösebben nem szereti az alkoholt, vagy nem rajong a zamatos, egészséges borért.

A magyar borfajták megnevezésekor azokat az őshonos szőlőfajtákból készült hazai különlegességeket kell érteni, amelyek Magyarországra jellemzőek. Országunkban, a valóban változatosan taglalt tájnak és az egyedülálló éghajlati tulajdonságoknak hála, az összes bortípus felfedezhető. Itt gondolni kell a könnyed pezsgőtől kezdve egészen a testes vörösborokig, illetve nem maradhatnak ki a nemes édes italok sem.

A magyar borok sikere egyértelműen ennek a változatosságnak, sokszínűségnek és egyediségnek köszönhető, ami még sajátosabbá, izgalmasabbá teszi az őshonos szőlőfajtákat. Ezek még világszinten is megállják a helyüket, és gondmentesen felveszik a versenyt például a francia vagy a spanyol borokkal. A magyar borok aranyat érnek.