Építési hitel
Építési hitel

Végre megvan az önrésze a régen áhított családi ház megépítéséhez és már csak egy olyan hitelezési lehetőség után kutat, ami megfelelő összeggel tudná támogatni a tervek megvalósítását? Akkor érdemes megfontolni az építési hitel igénylését, ami egy olyan lakáshitel típus, aminek összege az építkezés költségvetése alapján születik meg.

A költségvetés összegét az ügyfél önereje és az építési hitel értéke alkotja, amelyeknek az építkezés teljes folyamatát fedniük kell, vagyis egészen a tervdokumentációktól a beköltözés pillanatáig. A fedezet általában maga az épülő ingatlan, de egyéb ingatlanok bevétele is lehetséges.

Az építési hitel értékének meghatározásához a másik fontos tényező a jövedelmi helyzet, ami szintén kiegészíthető ez esetben egy vagy több adóstárssal. Tehát a fent leírtak alapján látható, hogy egy igen komplikált hitelezési formáról van szó, ami pozitív visszajelzés esetén nagy segítséget jelenthet, de ehhez érdemes egy tapasztalt hiteltanácsadót is bevonni, mert különben könnyen kudarc lesz a vége.