Vannak olyan sütemények, amikről nem lehet véleményt mondani nyomban miután az ember a szájába veszi. Mivel olyan „még” íze van, ezért a szavak helyett inkább még harap egy falatot belőle. Nyilván a hókifli is ezek közé tartozik, aminek az elkészítése egyáltalán nem igényel nagy kulináris szakértelmet. Miután a sütemény tésztája elkészült, berakható folpackba, amíg a hókifli tölteléke is összeáll, ami lehet dióból, mákból, de akár meggyből, túróból vagy gesztenyéből is.
Ezt követően a tésztát 2-3 milliméter vastagra ki kell nyújtani, majd olyan köröket szaggatni, amiknek az átmérője 5-7 centiméter. Persze a méretet mindenki a maga belátása szerint alakíthatja. Ezt követi a töltelék elhelyezése a tészta egyik szélén, majd a feltekerés és kifli alakura formázás. Miután ez is készen van, következik a sütés fázisa. Bélelt tepsiben kb. 12 percig kell sütni, majd amikor kikerülnek a sütőből, még forrón vaníliás cukorba kell forgatni. A hókifli ezzel készen is van. Biztosra vehető, hogy a dicséret nem marad el.